Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Антифейк МОЗ України щодо премій керівництва міністерства

19 жовтня 2018
4078

Голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець продовжує поширювати фейки про роботу МОЗ України. Цього разу - про 4,3 мільйони гривень премії, які начебто керівництво МОЗ України призначило для себе. Спростовуємо цю відверту маніпуляцію і розказуємо, на що насправді будуть спрямовані 4,5 млн грн, розподіл яких затвердив Уряд.

Правдиві факти про кошти на оплату праці, що передбачені розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.10.2018 року №690-р у розмірі 4,5 млн. грн:

  1. Керівництво МОЗ України не отримає премій. Частина коштів буде спрямована на підвищення надбавки за інтенсивність праці працівникам МОЗ України, однак такий розподіл не стосується керівництва міністерства - в.о. міністра, заступників і держсекретаря. Надбавка буде збільшена для тих працівників міністерства, у яких відчутно збільшилось навантаження в умовах впровадження реформ.

  2. Частина коштів буде використана для виплати компенсації за невикористану відпустку і при звільненні у разі досягнення державним службовцем 65-річного віку. Ці виплати не були враховані при формуванні розрахунків на оплату праці на 2018 рік, тому утворився дефіцит щонайменше на 933 тис грн. Так, фактичні витрати станом на 01 жовтня 2018 року уже становлять 470 тис грн, а до кінця року сума лише запланованих витрат сягає близько 463 тис грн.

Невиплата цих коштів була би порушенням трудового законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ