Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

90% студентів, зареєстрованих на КРОК2, визначилися з місцем складання ЄДКІ за кордоном

21 червня 2023
208

4120 студентів зареєстровані закладами освіти для складання КРОК2. Понад 90% із них вже визначилися з локаціями і зареєструвалися. 

МОЗ нагадує, що зараз триває етап складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для зареєстрованих студентів. 

Через воєнний стан та безпекову ситуацію, багато студентів змушені були виїхати та наразі знаходяться поза межами України. Тож українські та іноземні студенти, зареєстровані на складання компонентів ЄДКІ – тестових іспитів КРОК 1, КРОК 2 та іспиту з англійської мови професійного спрямування (АМПС) – поза межами України, зможуть скласти іспит в одній з 76 країн світу. 

Для складання іспиту поза межами України залучено понад 600 центрів тестування. Зокрема, це центри у країнах США, Канади, Великобританії, Індії, Європейського Союзу тощо. 

Крім того, вже понад 1000 здобувачі освіти отримали консультативну підтримку працівників центру тестування.

Зазначимо, що можливість скласти компоненти ЄДКІ під час дії воєнного стану за межами України та за місцем постійного проживання/тимчасового перебування стало можливим завдяки ухваленій урядом постанови «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань “22 Охорона здоров’я”», затверджених постановою КМУ від 28.03.2023 № 269.

Завершення навчання здобувачами освіти можливе за умови успішного складання ними законодавчо встановленої основної форми атестації – єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ), який складається з таких компонентів, як:

  • інтегрований тестовий іспит «КРОК»; 
  • обʼєктивний структурований практичний (клінічний) іспит;
  • іспит з англійської мови професійного спрямування.

Більш детально ознайомитися з послідовністю дій для здобувача освіти, який складатиме іспит КРОК 1, іспит з англійської мови професійного спрямування та іспит КРОК 2 за межами території України, можна за посиланням.

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що для складання ЄДКІ поза межами України були зареєстровані майже 10 тисяч студентів.