Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

720 фахівців відділень екстреної медичної допомоги пройшли інтенсивні тренінги від МОЗ і Світового банку

29 березня 2024
95

Завершилися навчання медиків відділень екстреної медичної допомоги (ЕМД), що тривали на базі Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського та Буковинського державного медичного університету. 

Кілька груп медиків підвищували свої компетенції упродовж трьох місяців – із січня по березень. Вони оновлювали знання із надання допомоги людям різного віку у невідкладних станах і у разі травмування. В основі навчань – найсучасніші стандартизовані програми. 

Як і планувалося, навчанням охопили 720 фахівців: 288 лікарів та 432 медпрацівників середньої ланки профільних відділень 78 лікарень. 

Тренінги відбулися в очному форматі й складалися з чотирьох модулів:

  • менеджмент критичного пацієнта та розширені реанімаційні заходи у дорослих;
  • менеджмент критичного пацієнта та розширені реанімаційні заходи у дітей;
  • менеджмент критичного постраждалого з травмою;
  • організація роботи та особливості надання допомоги у відділенні ЕМД під час надзвичайних ситуацій, у тому числі з великою кількістю постраждалих.

Повний цикл одного тренінгу тривав шість днів. З 50 годин, відведених на один тренінг, теорія становила лише 10, а 40 – практика в умовах, наближених до реальних. Тож більшу частину часу медики відпрацьовували клінічні випадки, які виникають чи можуть виникнути у роботі фахівців ЕМД, на манекенах із використанням сучасної апаратури.

Навчання реалізовані у межах додаткового фінансування спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».