Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

27 березня у всіх медичних вузах проведуть ліцензійний інтегрований іспит “Крок 3” для інтернів

21 березня 2018
8195

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що 27 березня 2018 року в усіх закладах вищої освіти, що здійснюють підготовку фахівців в галузі охорони здоров’я, заплановано проведення ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок 3” для інтернів. Цьогоріч іспит складатимуть 5593  інтерни. Успішне складання Кроку 3 дає можливість закінчити навчання в інтернатурі та отримати первинну спеціалізацію, що є необхідною умовою подальшого працевлаштування.

Враховуючи ситуацію, що склалася у Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця, де 20 лютого не було забезпечено проведення Іспиту “Крок 1. Стоматологія”, Міністерство неодноразово наголошувало на необхідності якнайшвидшого врегулювання проблемних питань підготовки іспитів у зазначеному університеті. За інформацією, наданою виконувачем обов’язків ректора Ярославом Цехмістером, університетом було розпочато переговорну процедуру з закупівлі послуг з тестування. Відповідна інформація розміщена на порталі PROZORRO за посиланням: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-03-14-001737-c

Директор Центру тестування Ірина Булах поінформувала МОЗ про те, що Центр тестування опрацював запропонований НМУ ім. О.О.Богомольця проект Договору і не заперечує проти його змісту та готовий у визначений законодавством термін (26.03.2018) його підписати, про що повідомив НМУ ім. О.О.Богомольця.

МОЗ наголошує, що забезпечення прав студентів та інтернів та належна організація і проведення ліцензійних інтегрованих іспитів, які є частиною державної атестації, й надалі залишається пріоритетом в діяльності Міністерства.

Міністерство закликає всіх учасників навчального процесу дотримуватись вимог законодавства при організації та проведенні ліцензійних інтегрованих іспитів та бажає успіху тим, хто складатиме іспит вже 27 березня.      

Читайте також