Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 04.01.2018 № 13 "Про деякі питання застосування Україномовного варіанту Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги(ICPC-2-E)"

4 січня 2018
102268

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

04.01.2018 N 13

м. Київ

Про деякі питання застосування Україномовного варіанту Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги(ICPC-2-E)

 

Відповідно до статті 14-1 Основ законодавства України про охорону здоров’я, пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267, та з метою належного впровадження в Україні Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги (ICPC-2-E) і дотримання відповідних авторських прав,

 

 НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити такі, що додаються:

1) Україномовний варіант Міжнародної класифікації первинної медичної допомоги ICPC-2-E (далі – ICPC-2-E), що додається;

2) Таблицю співставлення кодів ICPC-2-E і Міжнародної статистичної класифікації хвороб і споріднених проблем охорони здоров'я десятого перегляду (далі – МКХ-10), що додається.

2. Дозволити використання ICPC-2-E у роботі лікарів, що надають первинну медичну допомогу, а також для розробки програм, застосунків, баз даних, письмових, усних, аудіовізуальних та будь-яких похідних творів, що розробляються Міністерством охорони здоров’я України або на його замовлення чи в його інтересах.

3. Врахувати, що будь-який твір, розроблений з використанням дозволу, вказаного у пункті 2 цього наказу, та у якому застосовується ICPC-2-E, повинен містити такі написи:

- «INTERNATIONAL CLASSIFICATION OF PRIMARY CARE (ICPC-2-E)»;

- «Copyright © WONCA [2016]»;

- «World Organization of National Colleges, Academies and Academic Associations of General Practitioners/Family Physicians», які можуть розміщуватися у тексті, на веб-сторінці або за гіперпосиланням таким чином, щоб забезпечити щонайменше одноразову можливість ознайомлення з ними користувачів твору. 

4. Врахувати, що будь-який твір, розроблений відповідно до дозволу, вказаного у пункті 2 цього наказу, та який використовує ICPC-2-E, використовується виключно на території України.

5. Медичному департаменту (Гаврилюк А.О.) забезпечити розміщення Україномовного варіанту ICPC-2-E та Таблицю співставлення  кодів ICPC-2-E та МКХ-10 на веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України.

6. Міністерству охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій довести зміст цього наказу до відома керівників підпорядкованих закладів охорони здоров’я.

7. Контроль за виконанням покласти на заступника Міністра О.Лінчевського.

 

В.о. Міністра У. СУПРУН