Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Смерть пацієнта. Як цьому запобігти

22 січня 2018
2792

Смерть пацієнта, спричинена браком знань чи байдужістю лікаря, – це найгірше, що може трапитись.  Така лікарська помилка не має виправдань. Однак її можна викорінити із системи охорони здоров’я. Як – розповідає заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський у своїй колонці для видання «Українська правда».

Системні зміни мають початись із освіти лікарів. В медичні університети мають потрапляти лише вмотивовані абітурієнти, які хочуть рятувати людей та заради цього прагнуть професійно вдосконалюватися все життя. У більшості країн до медвишів можна потрапити лише з винятково високими результатами іспитів. Уже з цього року так буде і в Україні: Міністерство охорони здоров'я України спільно з Міністерством освіти та науки України визначили мінімальний бал ЗНО з профільних предметів  на рівні не менше 150.

Паралельно потрібно впроваджувати сучасні протоколи лікування.

"Якщо лікування усіх захворювань в усіх без виключення медичних закладах України буде проводитися відповідно до сучасних клінічно доведених покрокових інструкцій – вдасться уникнути дуже багатьох трагічних помилок", – упевнений Олександ Лінчевський.

Докладніше: https://goo.gl/yeq2GU​