Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Павло Ковтонюк: “У 2020 році трансформація системи розпочнеться на всіх рівнях медичної допомоги”

28 січня 2019
2121

Заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк в інтерв'ю  інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" розказав про наступні етапи трансформації охорони здоров'я.

Гроші вже пішли за пацієнтом у заклади первинної меддопомоги, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри. А з липня 2019 року Національна служба здоров’я оплачуватиме чіткий перелік з 54 послуг з програми “Безкоштовна діагностика” за направленням вашого сімейного лікаря (https://goo.gl/BQCCBL).

Таким чином, принцип «гроші йдуть за пацієнтом» почне реалізовуватись в поліклініках, поліклінічних відділенях при лікарнях та діагностичних центрах. Підписати договір з НСЗУ зможуть комунальні та приватні заклади.

Для пацієнтів це означає, що не потрібно буде приносити шприци, рукавички, вату та плівку для рентгена — НСЗУ покриє вартість послуг у програмі. Можна буде безоплатно пройти обстеження на поширені хвороби внутрішніх органів, серця, легенів та найбільш розповсюджених видів онкології у чоловіків і жінок.

"У 2020 році трансформація системи розпочнеться на всіх рівнях медичної допомоги. Тому потрібно на дуже високих оборотах закінчити 2019 рік, щоб спеціалізована медична допомога, зокрема стаціонарна, була максимально готова до змін у наступному році", - коментує Павло Ковтонюк подальші зміни системи охорони здоров'я.

Докладніше: https://goo.gl/864r9j

Читайте також