Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Можливості

Категорії

9 корисних ресурсів для медиків

28 грудня 2017
17246

Зробили підбірку ресурсів, які можуть бути корисними для освітнього та професійного розвитку медиків. Для користування більшістю із них потрібен певний рівень знання англійської, тому нагадуємо: минулого тижня ми публікували список сайтів для вивчення медичної англійської.

British Medical Journal — авторитетне фахове видання для медиків по всьому світі. Зараз їхні два найбільших освітніх ресурси доступні безкоштовно для українських лікарів — це BMJ Best Practice та BMJ Learning. Цінний матеріал, якщо ви лише починаєте працювати в медицині. За посиланням https://goo.gl/VevtBE ви знайдете контактні дані координаторів, які забезпечуватимуть надання кодів доступу до ресурсу у вашому регіоні.

INgenius — українська платформа для медиків та студентів медвишів: можливості, новини, дослідження, цікаві матеріали та підбірки корисних сайтів.

Medscape — великий медичний ресурс з новинами, статтями, довідковими та навчальними матеріалами. Зареєструйтесь, щоб отримати доступ (це безкоштовно).

News Medical — ще один сайт з новинами про дослідження й відкриття в медицині. Тут є колонки експертів, довідкова інформація та інші матеріали, які стануть у нагоді медикам.

Prometheus — українська освітня платформа. Тут можна безкоштовно пройти онлайн-курси з різних галузей. Курси ведуть викладачі вишів, керіники компаній та установ. Після закінчення курсу можна отримати сертифікат з підписом викладача. На сайті наразі є кілька медичних курсів: “Проста гістологія”, “Вступ до кардіології”, “Оцінка функції зовнішнього дихання в пульмонологічній та терапевтичній практиці”.

Coursera — один з найвідоміших ресурсів з онлайн-курсами від провідних світових вишів. Усі курси безкоштовні, однак одержати сертифікат по закінченню курсу можна лише за гроші. Є окремий розділ медико-біологічних наук.

Sermo — велика соціальна мережа, створена спеціально для медичної спільноти. У будь-який час можна розповісти колегам про свій досвід та дізнатися, як працюють лікарі в різних куточках світу.

Medtube — більше 20 000 медичних відео, зображень та документів медичної тематики. 

Epocrates — база даних, у якій, зокрема, можна знайти клінічні настанови, нозології, ліки.