Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Можливості

Категорії

5 стипендіальних програм для медиків

15 травня 2018
5358

Цього тижня пропонуємо звернути увагу на стипендіальні програми з нейробіології,  дитячої психології, анастезіології, неврології, а також магістерські курси з фармації, фармакології, біохімії, психології, біомедичних наук, генетики, травлення та харчування тощо.

 

Короткострокова стипендіальна програма: 2/3-тижневі навчальні курси, Нейробіологія

 Стипендіальна програма Cajal Advanced Neuroscience була розроблена за ініціативи Федерації Європейських Товариств Нейронаук (FENS) та Міжнародної організації дослідження мозку (IBRO) в партнерстві з Нейрокампусом у Бордо (Бордо, Франція) та Фондом Шампалімо (Лісабон, Португалія) з метою створення спеціалізованих навчальних центрів для розвитку нейробіологічних наук в Європі.

Щороку шість шкіл пропонують гранти на 2- та 3-тижневі практичні навчальні курси з нейробіології за участі успішних учених-дослідників у цій галузі. Кожен курс розрахований на 20 іноземних студентів, програма передбачає розробку власних проектів учасників.

Для участі в програмі запрошують лікарів та інтернів за спеціальностями «Неврологія», «Нейрохірургія» та «Психіатрія», а також інших зацікавлених кандидатів, які мають досвід навчання, досліджень чи роботи в цій області.

 Наразі відкрито прийом заявок на курс Linking Neural Circuits and Behaviour, який буде проводитися у Бордо.

Тип: стипендіальна програма

Дедлайн: 13 червня 2018 року

Період: 8-26 жовтня 2018 року

Детальніше: https://www.fens.org/Training/CAJAL-programme/CAJAL-courses-2018/


Стипендіальна магістерська програма для міжнародних студентів від Ньюкаслського університету, Медичні науки

Факультет медичних наук Ньюкаслського університету пропонує ряд стипендій для іноземних студентів на навчання протягом 2018/2019 академічного року на наступних курсах: фармація, фармакологія, біохімія, психологія, біомедичні науки, генетика, травлення та харчування тощо.

Вимоги до кандидатів: університет запрошує іноземних студентів, які раніше не навчалися в цьому ЗВО, але попередньо подали заявку на навчання протягом 2018/19 академічного року (відповідний курс),  а також не отримують фінансування в рамках будь-якої іншої грантової або стипендіальної програми.

Детальну інформацію про те, як подати заявку на стипендію, студент отримує після підтвердження реєстрації на відповідний курс навчання в університеті.

Тип: стипендіальна програма, магістратура

Дедлайн: 29 червня 2018 року

Грант: £2,000

Період: 2018/2019 академічний рік

Детальніше: https://www.ncl.ac.uk/medicalsciences/study/undergraduate/

або: [email protected]

 

Стипендіальна програма імені Елізабет Мюнстерберг Коппіц, Дитяча психологія

Ця стипендіальна програма була створена з метою підтримки аспірантів та розвитку науково-дослідницьких проектів в області дитячої психології, надання молодим вченим можливостей для професійного росту та написання наукових робіт, які можуть зробити значний вклад в розвиток знань в цій сфері.

Вимоги до кандидатів:

  • на момент подачі заявки, кандидат повинен вступити до або навчатися в аспірантурі (необхідно надати відповідні документи), а також продемонструвати дослідницьку компетентність та бажання професійно розвиватися в обраній галузі;
  • надати детальний опис дослідницького проекту із зазначенням конкретних цілей, методів дослідження, бюджету та його обґрунтування тощо (до 5 сторінок);
  • СV, 2 рекомендаційні листи.

Повний перелік вимог та необхідних документів можна переглянути на сайті.

Тип: стипендіальна програма, дослідження

Бюджет: $25,000

Дедлайн: 15 листопада 2018 року

Детальніше: http://www.apa.org/apf/funding/koppitz.aspx?tab=3

  

Стипендіальна програма Всесвітньої Федерації Товариств Анестезіологів та Каліфорнійського університету у Сан-Франциско, Анастезіологія

Програма для молодих анестезіологів, які зацікавлені у вдосконаленні медичної освіти у своїй країні, а також прагнуть стати лідерами, новаторами та провідними науковцями в цій галузі. Мета цієї програми – надання можливостей для анестезіологів з різних країн світу отримати міжнародний досвід медичної освіти у відповідній області знань, проводити якісні дослідження та розвивати цю сферу у своїй країні.

Вимоги до кандидатів:

  • завершена вища освіта (спеціалізація в анестезіології);
  • лист-підтримки від Асоціації анестезіологів України;
  • рекомендація від головного лікаря/керівника закладу охорони здоров’я (бажано клінічної лікарні), де працює кандидат;
  • коротке резюме професійної діяльності та опис дослідницького проекту (1-2 сторінки);
  • CV, 1 фото та 2 контакти рецензентів, копії документів, які підтверджують закінчену освіту та науковий ступінь, копію паспорта;
  • бажаний вік – до 40 років;
  • сертифікат на підтвердження знання англійської мови (IELTS).

 Після розгляду заявок спеціальною комісією, найуспішніші кандидати проходитимуть співбесіду в онлайн-режимі.

 Період: 1 рік (1-3 місяці в університеті та решту – в закладі на батьківщині)

Дедлайн: 31 травня 2018 року

Детальніше: https://www.wfsahq.org/latest-news/latestnews/755-applications-now-open-wfsa-medical-education-simulation-fellowship-2018

  

Стажування від Міжнародної організації дослідження мозку, Неврологія

У рамках партнерства із Організацією Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНІСЕФ), Міжнародна організація дослідження мозку (IBRO) пропонує спеціалістам з нейробіологічних наук подати заявку на участь у програмі стажування The IBRO/IBE-UNESCO Science of Learning Fellowships. Учасники програми будуть проходити стажування у штаб-квартирі в Женеві, Швейцарія. Вони отримають практичні знання, необхідні для формування ефективної політики для розвитку неврології та дотичних наук у міжнародному контексті. У кожного учасника буде власне робоче місце (стіл та комп’ютер).

Подати заявки можуть спеціалісти в області неврології з будь якого куточка світу, які мають  понад 10 років роботи в даній сфері (бажано академічний). Потрібно надати короткий опис дослідницького проекту (1-2 сторінки),  CV та 2 рекомендаційні листи.

Тип: стажування

Період: 1 жовтня – 31 грудня 2018 року

Грант: € 20 000 (учасник покриває витрати на проживання, візу, страховку, дорогу самостійно)

Дедлайн: 27 травня 2018року

Детальніше: http://ibro.org/ibro-ibe-unesco-science-of-learning-fellowships-2/

Читайте також