Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Можливості

Категорії

Можливості для медиків: стипендіальні та грантові програми

27 квітня 2018
4212

Цього тижня пропонуємо звернути увагу на стипендіальні програми у галузі боротьби із онкологічними захворюваннями, грантову програму Гронінгенського університету та стажування у Всесвітній організації охорони здоров’я.

 

Стипендіальна програма для клініцистів, Онкологія

Стипендіальна програма для клініцистів Advanced Clinician Scientist Fellowship започаткова благодійною організацією Cancer Research UK для надання можливості амбітним та успішним клініцистам поглибити знання та проводити наукові дослідження у галузі боротьби із онкологічними захворюваннями.

Заявки на участь у цій програмі розглядає спеціально створений комітет двічі на рік, а весь процес подання заявки складається з трьох етапів:

  • Попередня подача заявок: комітет розглядає заявки усіх бажаючих та відбирає найбільш успішних кандидатів – з 22 травня по 1 липня 2018 року;
  • Подача повного пакету документів: попередньо відібрані комітетом кандидати подають повний пакет необхідних документів, які розглядаються міжнародними експертами в конкретній галузі – до 21 серпня 2018 року;
  • Співбесіда:  40-хв співбесіда з представниками комітету з відбору учасників стипендіальної програми – листопад 2018 року.

 Вимоги до учасників конкурсу: клініцисти, молоді дослідники та спеціалісти у галузі охорони здоров’я.

Кандидати повині подати заявки та увесь пакет документів вчасно, а також обгрутнувати, що їх дослідження будуть сприяти розвитку передового наукового досвіду у галузі онкології, а також, що вони та інші члени дослідницької команди мають практичний досвід та потенціал для проведення відповідних досліджень.

Спеціальність: Онкологія

Тип: Стипендіальна програма

Країна: Великобританія

Дедлайн: Попередня подача заявок до 22 травня 2018 року

Грант: Оклад та відшкодування поточних витрат та витрат на необхідне обладнання для кандидата та ще двох учасників дослідницької команди (асистентів).

Період: 5 років.

Детальніше: http://www.cancerresearchuk.org/funding-for-researchers/our-funding-schemes/advanced-clinician-scientist-fellowship

 

Стипендіальні програми Міжнародного союзу по боротьбі з онкологічними захворюваннями (UICC-TF), Онкологія

Метою короткострокових стипендіальних програм Міжнародного союзу по боротьбі з онкологічними захворюваннями (ориг. the Union for International Cancer Control, UICC)  є забезпечення міжнародного обміну знаннями про онкологічні захворювання (дослідження, профілактика, діагностика, лікування), а також, підвищення кваліфікації спеціалістів в цій галузі, яких заохочують використовувати набуті знання в своїх країнах після участі у програмі. З моменту заснування в 1976 році, більше 2500 учасників з понад 110 країн стали учасниками програми.

 захворювань, спеціалісти з лабораторної діагностики, епідеміологи, клініцисти та медичні сестри, які працюють в онкологічних відділеннях.

Заявки студентів та аспірантів медичних ВЗО не приймаються.

Спеціальність: Онкологія

Тип: Стипендіальна програма

Країна: США

Дедлайн: немає, заявки приймаються протягом року (кандидати отримують результати в середньому через 60 днів після подачі заявки на участь у програмі).

Грант: до 3400 дол. США (включно з оплатою вартості перельоту та проживання)

Період: 1 місяць. Можливо продовжити термін стажування до 2 місяців в разі забезпечення фінансування самим учасником програми або за кошти надані іншою організацією.

Детальніше: http://www.uicc.org/capacity-building/grants/fellowships/uicc-technical-fellowships


Грантова програма ім. Абеля Тасмана для іноземних студентів, (Біо) медичні або фармацевтичні науки

Гронінгенський університет – один із найстаріших та найкращих ЗВО в Нідерландах – запрошує успішних та амбіційних студентів взяти участь у грантовій програмі ім. Абеля Тасмана. Щороку університет відбирає 6 іноземних студентів, які навчаються в магістратурі та аспірантурі за кошти цієї програми.

 до учасників конкурсу: Успішні студенти іноземних ВЗО, які входять у топ-10% згідно з рейтинговою програмою успішності, та мають бажання працювати у галузі біо(медицини) або фармакології. Кандидати повинні продемонструвати гарне володіння англійською мовою (надати відповідний міжнародний сертифікат), а також надіслати своє CV, табель успішності, мотиваційний лист з детальним описом області наукових інтересів, 2 рекомендаційні листи від представників ВЗО, де кандидат навчається, сертифікат на підтвердження рівня володіння англійською мовою.

Спеціальність: (Біо) медичні та фармацевтичні науки

Тип: Грант на навчання

Країна: Нідерланди

Дедлайн: немає

Детальніше: https://www.rug.nl/education/international-students/financial-matters/ug-attp?lang=en

 

Програма стажування ВООЗ на 2018 рік

Програма стажування Всесвітньої організації охорони здоров'я пропонує широкий спектр можливостей для студентів, які хочуть отримати досвід роботи в міжнародній організації, а також участі в різних програмах ВООЗ.

Вимоги до учасників конкурсу: на момент подання заявки кандидам має виповнитися 20 років та вони мають рівень бакалавра у ВЗО, або продовжують навчання чи отримують другу вищу освіту в галузі медицини чи охорони здоров’я, обов’язково володіють однією із робочих мов регіонального або центрального офісу ВООЗ, де буде проходити стажування (наприклад, англійською або французькою для стажування в Головному офісі ВООЗ).

Не приймаються заявки кандидатів, близькі родичі яких працюють у ВООЗ, та тих, хто уже проходив стажування у цій організації.

Зверніть увагу, що заявки заповнюються та приймаються тільки в електронній формі на сайті WHO Careers.

Тип: Стажування

Дедлайн: у 2018 році заявки приймаються з 15 березня до 30 червня.

Грант: Стажування в ВООЗ не оплачується, всі витрати на транспорт та проживання оплачує кандидат або інша організація

Період: від 6 до 24 тижнів.

Детальніше: http://www.who.int/careers/internships/en/

Читайте також