Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Можливості

Категорії

5 можливостей для медиків: грантові та стипендіальні програми

30 травня 2018
6882

Цього тижня пропонуємо звернути увагу на стипендіальну програму ім. Лізи Майтнер на наукові дослідження в Австрії, грантові програм для медиків від Американської Академії Дерматології, Глобального інноваційного фонду на підтримку ініціатив та інновацій глобального значення, міжнародні гранти на наукову діяльність у Туреччині та грант ім. Георга Форстера на проведення досліджень у Німеччині.

Стипендіальна програма ім. Лізи Майтнер на наукові дослідження в Австрії

Медичні науки

Lise Meitner Programme – це стипендіальна програма для науковців та дослідників з різних куточків світу, які зацікавленні у проведенні наукових досліджень в конкретній галузі наук в одній із науково-дослідних установ Австрії.

Ця програма орієнтована на фінансову допомогу висококваліфікованим вченим з-за кордону, які можуть зробити свій внесок у розвиток відповідної австрійської науково-дослідної установи.

Вимоги до кандидата:

  • закінчена аспірантура (кандидат/доктор наук);
  • наявність наукових публікацій у міжнародних спеціалізованих виданнях;
  • запрошення від австрійської науково-дослідної установи.

Усі заявки та необхідні документи потрібно подати в електронному вигляді, користуючись спеціальним порталом за посиланням: https://elane.fwf.ac.at/page/panel/loginpanel?3

Потрібно надіслати заявку, автобіографію (CV) із зазначенням наукових здобутків (до 2 сторінок); коротку анотацію дослідницького проекту, додаток з переліком співавторів проекту (контактні дані) із зазначенням внеску кожного з них; опис проекту зі списком використаної літератури; перелік наукових публікацій; надати інформацію про австрійського ментора або колег-дослідників, а також лист-згоду приймаючої науково-дослідної установи.

Спеціальність: усі спеціальності, включно з медичними науками

Тип: Грант на дослідження

Дедлайн: Заявки приймаються на постійній основі протягом року

Грант: у залежності від рівня кваліфікації 66070-72630 євро на рік, та додатково12,000 € на поточні витрати (додаткові матеріали, відрядження тощо).

Період: 1-2 роки

Детальніше: https://www.fwf.ac.at/en/research-funding/fwf-programmes/meitner-programme/

 

Грант Американської Академії Дерматології

Дерматологія

Комітет з міжнародних зв'язків Американської Академії Дерматології (AAD) пропонує три гранти для заохочення молодих дерматологів з країн Європи прийняти участь в щорічній зустрічі членів академії з метою отримання нових знань та обміну досвідом із колегами. Наступна зустріч відбудеться 1-5 березня 2019 року у столиці США Вашингтоні.

Вимоги до кандидатів: подати заявку можуть кваліфіковані дерматологи із країн Європи (обмеження – 2 кандидати з однієї країни), які є членами національної асоціації дерматологів та мають хороші знання англійської мови.

Зверніть увагу, що лише національна асоціація дерматологів (Українська асоціація лікарів дерматологів, венерологів та косметологів, УАЛДВК) може рекомендувати кандидатів для отримання гранту. Потрібно надати заявку та відповідний рекомендаційний лист.

Спеціальність: дерматологія

Тип: Грант на поїздку

Дедлайн: 25 червня 2018 року

Грант: включає стипендію (1000 дол. США), безкоштовну реєстрацію на участь у щорічних зборах, участь у одній із платних сесій, а також запрошення на урочисті заходи (відкриття, вечерю тощо)

Період: 1-5 березня 2019 року

Детальніше: https://www.aad.org/members/awards-grants-and-scholarships/aad-annual-meeting-scholarship  

 

Гранти Глобального інноваційного фонду на підтримку ініціатив та інновацій глобального значення

Охорона здоров’я

Глобальний інноваційний фонд (англ. the Global Innovation Fund) – це незалежна неприбуткова організація, яка інвестує в соціальні інноваційні проекти, направлені на покращення життя людей в країнах, що розвиваються. Завдяки грантовим програмам, Фонд допомагає реалізувати інноваційні рішення щодо вирішення глобальних викликів сталого розвитку. Щороку Фонд підтримує проекти соціальних підприємств, урядових, комерційних та неприбуткових організацій, а також незалежних дослідників у різних галузях наук, включно з охороною здоров’я, з будь-якої країни світу.

Процес відбору учасників передбачає 3 етапи:

  1. Розгляд попередньої заявки: кандидати повинні зареєструватися та розмістити пропозицію бізнес-плану або проекту з поясненням, яким чином інноваційне рішення, яке вони пропонують, зможе покращити життя людей.
  2. Повна заявка та пакет необхідних документів.
  3. Підписання угоди на отримання гранту.

Спеціальність: усі спеціальності, включно з охороною здоров’я

Тип: Грант на розробку інноваційного проекту/рішення

Дедлайн: Заявки приймаються на постійній основі протягом року

Грант: від 50 тис дo 15 млн дол. США

Детальніше: https://globalinnovation.fund/gif-researchers/

 

Міжнародні гранти на наукову діяльність у Туреччині

Медичні науки

Рада з науково-технічних досліджень Туреччини (TÜBİTAK) надає стипендії для іноземних вчених / дослідників, які хотіли б організувати семінари / конференції / лекції або провести науково-дослідницькі заходи в Туреччині в певній галузі наук, зокрема і медичних.

Основною метою цієї програми є сприяння розвитку науково-технічної співпраці Туреччини з іншими країнами світу. Кандидатам пропонують три типи співпраці: короткострокова (до 1 місяця), середньої тривалості, як правило, протягом академічної відпустки (від 3 місяців до 1 року), та довгострокова (до 1 року).

Вимоги до кандидатів: Кандидат може бути громадянином будь-якої країни, повинен мати ступінь кандидата наук (еквівалент PhD) або, принаймні, п’ять років досвіду досліджень у відповідній галузі. Потрібно також надати запрошення від приймаючої установи в Туреччині (це можуть бути університети, науково-дослідні інститути або підприємства галузі, в структурі яких діють відділи науково-технічних досліджень).

Усі заявки та документи в електронному вигляді повинна подати приймаюча установа/колега-дослідник, користуючись спеціальним порталом TÜBİTAK, який доступний за посиланням: https://e-bideb.tubitak.gov.tr/giris.htm?language=en

Спеціальність: Медичні науки

Тип: Грант

Дедлайн: Заявки приймаються на постійній основі протягом року

Грант: щомісячна стипендія в розмірі до 3 000 доларів США, відшкодування витрат на проїзд та медична страховка.

Період: від одного тижня до одного року

Детальніше: https://www.tubitak.gov.tr/en/scholarship/postdoctoral/international-programmes/content-2221-fellowships-for-visiting-scientists-and-scientists-on-sabbatical-leave

 

Стипендіальна програма ім. Георга Форстера на проведення досліджень у Німеччині

Медичні науки

Фонд Олександра фон Гумбольдта надає різні гранти та стипендії науковцям для проведення досліджень з будь-якої галузі науки у науково-дослідних установах Німеччини. Однією із стипендіальних программ є грант ім. Георга Форстера, завдяки якому іноземні науковці отримують можливість проводити дослідження разом із німецькими коллегами, отримувати нові знання та обмінюватися досвідом.

Вимоги до кандидатів:

  • відповідний акдеміний ступінь;
  • публікації у іноземних спеціалізованих виданнях;
  • актуальність проекту;
  • знання німецької (в окремих випадках достатньо англійської);
  • згода приймаючої німецької установи/ментора на проведення дослідження;
  • рекомендації.

З повним переліком вимог та необхідних документів можна ознайомитися на сайті.

Спеціальність: усі спеціальності, зокрема медичні науки

Тип: стипендіальна програма на проведення досліджень

Дедлайн: Заявки приймаються на постійній основі протягом року

Грант: стипендія 2650 євро на місяць (для молодих дослідників, які здобули ступінь доктора наук 4 роки тому і раніше) або 3150 євро на місяць (для досвідчених  науковців, які здобули ступінь доктора наук 12 років тому і раніше), а також додаткова фінансова підтримка для членів родини.

Період: від 6 місяців до 2 років

Детальніше: https://www.humboldt-foundation.de/web/georg-forster-fellowship.html

Читайте також