Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Здоров'я А-Я

Категорії

Ідеальні ритми: три пісні, які подружать вас з гігієною і навчать проводити реанімацію

25 січня 2019
6945

Мити руки треба 20 секунд, чистити зуби - 2 хвилини, а  при непрямому масажі серця зовнішню компресію грудної клітки слід робити з частотою не менше 100 разів на хвилину. Дослідники помітили, що деякі пісні ідеально підходять для ритміки і виміру часу.

 

Співайте "З днем народження" двічі, поки миєте руки

Скільки часу треба мити руки, щоби вони були чисті і на них не залишилось небезпечних вірусів та бактерій? 20 секунд. Саме за цей час ви встигнете двічі проспівати "Happy Bithday to you". Співайте англійською чи українською.

Як  це робити на практиці - у відео від ВВС:

Якщо ви старанно миєте руки з милом впродовж 20 секунд, то позбуваєтесь бруду, вірусів та бактерій, убезпечуєте себе та оточуючих від харчового отруєння, грипу чи діареї.

Читайте також: Від яких хвороб захищають чисті руки

 

Чисті зуби з «Gangnam Style»

Якщо ви ще не встигли забути хіт «Gangnam Style» південнокорейского виконавця PSY, то це вам пригодиться, щоби правильно почитити зуби. Саме цю пісню визнали ідеальним ритмом для правильного чищення зубів. Музичну формулу для чищення зубів кілька років тому розробили експерт Брайтонського інституту сучасної музики та професор стоматології. 

Водночас, за часом доведеться все-одно стежити - пісня триває довше рекомендованих 2 хвилин для чищення зубів.

Готові протестувати? Беріть зубну щітку і запускайте відео:

Як правильно чистити зуби дивіться на відео від American Dental Association:

Читайте також: Як зберегти здорові зуби: 5 простих правил

 

Пісня "Stayin’ Alive" допомагає провести непрямий масаж серця

Саме цей хіт групи "Bee Gees" 70-х років минулого століття використовують для навчання і проведення непрямого масажу серця у різних країнах світу. Справа в тому, що ритм "Stayin’ Alive" - 103 удари в хвилину - є майже ідеальним для натискань на грудину при серцево-легеневій реанімації.

Американський лікар Девід Метлок свого часу запровадив цей метод для навчання своїх студентів. Він відзначив, що багато людей не наважуються в критичній ситуації почати непрямий масаж серця, оскільки не впевнені у ритмі натискань на грудину. 

Цьому можна навчитися на курсах першої допомоги і на практиці спробувати різні методики на манекені.

Прогляньте відео British Heart Foundation:

Читайте також