Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Медичним працівникам

Категорії

На Полтавщині говорили про наступні кроки трансформації системи охорони здоров’я

20 травня 2019
899

Керівники департаменту охорони здоров’я, представники місцевої влади та місцеві управлінці у сфері охорони здоров’я Полтавщини обговорили, як організувати роботу медзакладу, що надають спеціалізовану медичну допомогу, під час дводенного семінару.  

Учасники обговорили особливості реалізації договорів з Національною службою здоров’я та особливості формування програми медичних гарантій на 2020 рік.

«Кожне УЗД, кожна пункція, крапельниця і інші процедури лікувального процесу окремо фінансуватись не будуть. Такої моделі практично немає у світі, оскільки це не є фінансового обґрунтованим. Фінансується загальний медичний епізод в цілому. Тобто від моменту вступу пацієнта у стаціонар до моменту його виписки», - зазначив Матвій Хренов, радник в.о. міністра охорони здоров’я України.

Під час заходу  головні лікарі, бухгалтери, економісти та юристи 56 команд з лікарень Полтавської області змогли покращити свої знання з фінансових та правових питань. Зокрема: правове регулювання роботи комунальних некомерційних підприємств, розробка, затвердження та звітування за фінансовим планом і підходи до оплати праці.

«Будь-яке ваше управлінське рішення стосовно системи оплати праці  повинно ґрунтуватись на розрахунках. Це стосується кожного відсотку та графіку як складової оплати праці. Це дасть зрозуміти чи знаходитесь ви в межах фінансового плану, чи потребує коригування штатний розпис або необхідні додаткові ресурси чи оптимізація», - наголосила Наталія Коваленко, радник з фінансових питань Проект USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Семінари організували Міністерство охорони здоров’я України в партнерстві з Національною службою здоров’я України та за сприяння  Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Читайте також