Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

04 лютого 14:00

Досягнення державних закупівель для Міністерства охорони здоров’я України вимірюються не тільки ефективними державними закупівлями ліків, але й сприянням постійному підвищенню кваліфікації українських лікарів. 

Завдяки злагодженій роботі МОЗ України, Crown Agents, виробника та пацієнтської організації «Об'єднання хворих на торсійну дистонію» нейрохірурги та неврологи з України пройдуть безкоштовне навчання із засвоєння сучасної методики лікування торсійної дистонії* за участю фахівців з Польщі, Білорусі та Сербії. Завдяки цьому ще більше українських лікарів зможуть проводити такі складні й високотехнологічні операції у відповідності до світових стандартів, що гарантує позитивний терапевтичний результат. Більше того, за допомогою методики можна лікувати і такі неврологічні захворювання, як хвороба Паркінсона, епілепсія, деякі психічні розлади.

В рамках проведення тренінгової сесії 4 лютого о 14:00 відбудеться прес-брифінг, під час якого буде проведено екскурсію клінічною лікарнею «Феофанія» – одним з двох медзакладів в Україні, де проводяться такі операції, та продемонстровано роботу обладнання для лікування захворювання.

Учасники брифінгу:

  • Ольга Стефанишина, заступник міністра охорони здоров`я України;
  • Ярослав Зінкевич, нейрохірург, член робочої групи Міністерства охорони здоров’я України за напрямом закупівель для лікування торсійної дистонії;
  • Наталія Тітова, голова ГО «Об'єднання хворих на торсійну дистонію»;
  • Томаш Мандат, нейрохірург, професор, Польща;
  • Ігор Семенов, головний лікар клінічної лікарні «Феофанія»;
  • Олександр Возняк, керівник центру нейрохірургії.

Дата та час: 4 лютого о 14:00.

Місце проведення: Київ, вул. Академіка Заболотного, 21, клінічна лікарня «Феофанія», 2 корпус, 1 поверх, конференц-зал.

Акредитація для представників ЗМІ до 12:00 4 лютого: +380 93 008 30 72 або [email protected].

*Торсійна дистонія – рідкісне (орфанне) захворювання нервової системи, яке викликає розвиток функціональних порушень, що обмежують рухові можливості та змушують людину страждати через постійні зсудомлення м’язів.