Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

Оголошення 11 червня 2019, 09:15 м. Київ, вул. Грушевського, 7
11 червня 09:15

Міністерство охорони здоров’я України пропонує операторам фармацевтичного ринку ознайомитись із попереднім Реєстром граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, які включені до Національного переліку основних лікарських засобів та закуповуються за бюджетні кошти станом на 07.06.2019

 

Нагадуємо, що 27 травня 2019 року на сайті Кабінету Міністрів України опубліковано текст постанови Кабінету Міністрів України від 03 квітня 2019 р. № 426 «Про референтне ціноутворення на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти».

 

Відповідною постановою передбачено, що з 01 липня 2019 року буде запроваджене державне регулювання цін на деякі МНН лікарських засобів, включені до Національного переліку основних лікарських засобів, які будуть закуповуватись за бюджетні кошти. На такі МНН лікарських засобів, які будуть закуповуватись за бюджетні кошти, буде встановлена гранична оптово-відпускна ціна. Ті препарати, вартість яких буде перевищувати граничні оптово-відпускні ціни, встановлені МОЗ, не будуть закуповуватись за рахунок держави.

 

На виконання вимог відповідної постанови розроблено проекти наказів МОЗ України:

 

«Про деякі питання референтного ціноутворення на лікарські засоби, що включені до Національного переліку основних лікарських засобів та закуповуються за бюджетні кошти»;

 

«Про затвердження Переліку лікарських засобів, що включені до Національного переліку основних лікарських засобів, та на які встановлюються граничні оптово-відпускні ціни».

 

Вказані проекти наказів розміщені на сайті МОЗ у розділі «Громадське обговорення» і проходять процедуру погодження із зацікавленими центральними органами виконавчої влади.

 

У зв’язку із тим, пропонуємо операторам фармацевтичного ринку ознайомитись із попереднім Реєстром граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, які включені до Національного переліку основних лікарських засобів та закуповуються за бюджетні кошти станом на 07.06.2019, остаточна редакція якого, буде затверджена після прийняття вищевказаних актів МОЗ.