Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

3 травня у Вінниці відбудеться публічна консультація для лікарів, керівників медичних закладів і управлінців у сфері охорони здоров’я з Вінницької, Чернівецької і Хмельницької областей. Фахівці разом з експертами МОЗ України обговорять нові правила, за якими працюватимуть українські лікарі.

 

ДЛЯ КОГО ЗУСТРІЧ І ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ

На зустріч запрошуються лікарі, керівники медичних закладів і управлінці у сфері охорони здоров’я з Вінниці та Вінницької, Чернівецької і Хмельницької областей.  Фахівцям, які мешкають не у Вінниці, передбачена компенсація проїзду.

Зустріч відбудеться 3 травня з 13:30 до 17:00 у м. Вінниця. Адреса буде повідомлена додатково.

Для участі у публічній консультації необхідно заповніть заявку за цим посиланням.

 

ЯКІ ПИТАННЯ ОБГОВОРЮВАТИМУТЬ НА ЗУСТРІЧІ

На публічній консультації Міністерство охорони здоров’я України презентує концепцію ліцензування лікарів і впровадження безперервного професійного розвитку. Також  разом з лікарями МОЗ України обговорить ключові аспекти змін:

  • Критерії відбору та вимоги до членів Ліцензійної ради.
  • Процедура формування Ліцензійної ради.
  • Критерії автоматичного продовження ліцензії на новий строк та позбавлення ліцензії.
  • Особливості перехідного періоду для лікарів, що практикують.  

Напрацювання консультації будуть враховані в процесі підготовки відповідного законопроекту.

Нагадаємо, проект Концепції професійного ліцензування лікарів в Україні пройшов громадське обговорення, його підготовлено до розгляду Кабінетом Міністрів України.  Запровадження професійного ліцензування лікарів є компонентом середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на період 2019-2022 років.

ДОКЛАДНО ПРО ПУБЛІЧНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕНЗУВАННЯ: HTTPS://BIT.LY/2WRH6GZ

Публічні консультації проводить Міністерство охорони здоров’я України спільно з Офісом ефективного регулювання за сприяння NDI Ukraine та Інституту “Республіка” та завдяки підтримці Уряду Сполученого Королівства Великобританії та Фонду ефективного врядування (GGF). Проведення консультацій стало можливим завдяки щедрій допомозі народу Великої Британії силами Департаменту з міжнародного розвитку Сполученого Королівства (DFID).