Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Всеукраїнський тур ЗміниТИ

Категорії

У​ ​Миколаєві​ ​обговорили​ ​впровадження​ ​медреформи

10 листопада 2017
929

9 листопада експерт з медичної реформи Реанімаційного пакету реформ Олександр Ябчанка та начальник відділу спеціалізованої медичної допомоги МОЗ України Наталя Острополець провели консультацію в рамках туру ««ЗміниТИ: взаємодія заради змін» у Миколаєві.

Представники професійних медичних спільнот, місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад та пацієнтських організацій долучились до напрацювання нової державної політики у системі охорони здоров'я.

«Взаємодія заради змін допоможе зрозуміти і сформулювати очікування до змін в країні, знайти однодумців і згуртуватись навколо спільних позицій, а також співпрацювати один з одним та з владою, вимагаючи врахування спільних інтересів», – підкреслив експерт Реанімаційного Пакету Реформ Олександр Ябчанка.

Медики цікавилися конкретними деталями організації господарювання в нових умовах, оплати та вибору електронних систем.

Експерт також детально на конкретних прикладах проаналізував зміни концепції фінансування, що передбачає реформування медичної галузі. Звернув увагу присутніх на автономізацію і законодавчі зміни. Розглянув крок за кроком план реорганізації та програму медичних гарантій.

Завдяки публічним консультаціям професійна спільнота має можливість брати безпосередню участь у організації впровадження реформи. Всі зауваження медиків, представників місцевої влади та громадських активістів, які вони озвучують на цих зустрічах, розглядаються в Міністерстві охорони здоров’я. 

Зустрічі вже пройшли в багатьох регіонах, план подальших консультацій – за посиланням https://centreua.org/2017/09/vseukrainskyy-tur-zminyty-tysiach/